Τούρτα πάβλοβα με παγωτό

Τούρτα πάβλοβα με παγωτό

Ποιος είπε ότι οι τούρτες πρέπει να έχουν πάντα παντεσπάνι; Να μια ανοιξιάτικη, δροσερή πρόταση που θα αρέσει σε όλους.

Υλικά

    Μαρέγκα
  • 120 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 120 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • 120 γρ. ασπράδια αυγών (από περίπου 4 αυγά μεσαίου μεγέθους)
  • 20 γρ. κορν φλάουρ, κοσκινισμένο
    Σερβίρισμα
  • 800 γρ. παγωτό βανίλια
  • 300 γρ. φρούτα εποχής π.χ. φράουλες και μπανάνες, κομμένα σε κομμάτια
  • 3 πάσιον φρουτ
    Σος
  • 350 γρ. φράουλες
  • 150 γρ. ζάχαρηλευκή , κρυσταλλική

Μερίδες: 12, Προετοιμασία: 40΄, Ψήσιμο: 3-4 ώρες, Αναμονή: 2 ώρες

Μαρέγκα
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Τότε σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σαν βροχή την άχνη και το κορν φλάουρ ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα (μαρίζ) απαλά από το κέντρο προς τα έξω. Ακουμπάμε ένα τσέρκι 22-24 εκ. στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα και αδειάζουμε μέσα τη μαρέγκα, σχηματίζοντας έναν χοντρό στρογγυλό δίσκο. Αφαιρούμε από το κέντρο της μαρέγκας μερικές κουταλιές και τις τοποθετούμε περιφερειακά ώστε να σχηματιστεί μια λακκούβα. Ψήνουμε τη μαρέγκα σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C για 3-4 ώρες, μέχρι να στεγνώσει καλά και να ξεκολλάει εύκολα από τη λαδόκολλα. Βγάζουμε τη μαρέγκα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς (τουλάχιστον 2 ώρες).

Σος
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις φράουλες και τις βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Βράζουμε για 2-3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο κοχλασμός) και αφήνουμε τη σος να κρυώσει.

Σερβίρισμα
Όταν η μαρέγκα κρυώσει, την γεμίζουμε με μπάλες από το παγωτό. Από πάνω βάζουμε τα φρέσκα φρούτα και τα πάσιον φρουτ και από επάνω ρίχνουμε τη σος.