Σορμπέ λεμόνι

Σορμπέ λεμόνι

Σβήνουμε την κάψα του καλοκαιριού με ένα υπέροχα δροσιστικό σορμπέ λεμόνι. Το καλύτερο αντίδοτο στον καύσωνα.

Υλικά

  • 125 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 125 γρ. νερό
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. χυμός λεμονιού
  • 1 λεμόνι (μόνο το ξύσμα)

Μερίδες: 5, Προετοιμασία: 20΄, Παρασκευή: 30΄ (με παγωτομηχανή)

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσουν, αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και αδειάζουμε στον κάδο της παγωτομηχανής. Ακολουθούμε τις οδηγίες παγώματος για σορμπέ. Μόλις είναι έτοιμο, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή καπάκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη, να παγώσει καλά, πριν σερβίρουμε.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή:
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Κάθε είκοσι λεπτά το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με μια κουτάλα, από έξω προς τα μέσα έτσι ώστε να παίρνουμε το μείγμα κοντά στα τοιχώματα που θα έχει παγώσει πιο γρήγορα και να το φέρνουμε προς το κέντρο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 5-6 φορές μέχρι να παγώσει ομοιόμορφα όλο το μείγμα.

Tip
Μπορούμε να σερβίρουμε το σορμπέ μέσα σε ένα μπολ πάγου, μία πολύ εντυπωσιακή ιδέα για ένα γιορτινό τραπέζι.