Σορμπέ μανταρίνι

Σορμπέ μανταρίνι

Ένα χειμωνιάτικο σορμπέ μανταρίνι που θα σερβίρετε ως επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Έχει μόνο 196 θερμίδες ανά μερίδα.

Υλικά

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • 500 γρ. μανταρίνια, το χυμό τους
  • 1/2 λεμόνι (μόνο ο χυμός)

Μερίδες: 6, Προετοιμασία: 10 λεπτά, Παρασκευή: 30΄(με παγωτομηχανή) ή 3 ώρες και 20΄ (χωρίς παγωτομηχανή)

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το σιρόπι σε άλλο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά στο ψυγείο.

Ρίχνουμε το χυμό μανταρινιού και το χυμό λεμονιού μέσα στο κρύο σιρόπι και αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο της παγωτομηχανής για να το παγώσουμε. Αν δεν διαθέτουμε, το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι ή άλλο μεταλλικό δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Ανά τριάντα λεπτά, το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, από τα τοιχώματα προς τα μέσα, ώστε να διαλύονται οι μεγάλοι παγοκρύσταλλοι και να παγώνει ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον 5 φορές μέχρι να παγώσει καλά το σορμπέ και να αποκτήσει υφή γρανίτας.