Σορμπέ Bellini

Σορμπέ Bellini

Βασισμένο στο ομώνυμο κοκτέιλ, το σορμπέ μας περιέχει –τι άλλο;- σαμπάνια και ροδάκινο!

Υλικά

  • 1 λίτρο νερό
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 5 ροδάκινα, μεγάλα και ώριμα
  • 180 γρ. σαμπάνια ή αφρώδης οίνος

Μερίδες: 6-8, Προετοιμασία: 1 ώρα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα ροδάκινα, αφού τα έχουμε πλύνει πολύ καλά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Αφαιρούμε από το σιρόπι τα ροδάκινα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε το κουκούτσι και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με 250 γρ. από το σιρόπι που έχουμε στην κατσαρόλα. (Το υπόλοιπο δεν μας χρειάζεται, αλλά μπορούμε να το κρατήσουμε κατά μέρος και να το βάζουμε ως συστατικό σε κοκτέιλ). Προσθέτουμε την σαμπάνια και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει καλά. Για να σερβίρουμε, ξύνουμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνει σαν χιόνι.