Κέικ µε ανθότυρο και κεράσια

Κέικ µε ανθότυρο και κεράσια

Τα κεράσια συναντούν το ανθότυρο σε αυτό το ελαφρύ κέικ.

Υλικά

  • 300 γρ. κεράσια, απύρηνα, κοµµένα στη µέση (καθαρό βάρος)
  • 160 γρ. βούτυρο αγελάδας, κοµµένο σε κύβους + ακόµα λίγο για το ταψί
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη + λίγη για πασπάλισµα (προαιρετικά)
  • 60 γρ. μέλι
  • 300 γρ. ανθότυρο, σε µικρά κοµµάτια
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για το ταψί
  • 3 αυγά

Μερίδες: 9-10, Προετοιµασία: 30΄, Ψήσιµο: 40΄

Χτυπάµε στο µίξερ µε το φτερό το βούτυρο µε την άχνη, το µέλι και το ανθότυρο µέχρι να αφρατέψει το µείγµα. Προσθέτουµε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπηµα. Μόλις ενσωµατωθούν, σταµατάµε το µίξερ και ρίχνουµε το αλεύρι ανακατεύοντας µε µια µαρίζ. Στο τέλος βάζουµε τα κεράσια και ανακατεύουµε. Βουτυρώνουµε και αλευρώνουµε ένα τετράγωνο ταψί 20 x 20 εκ. ή ένα στρογγυλό διαµέτρου 22 εκ. Αδειάζουµε εκεί το µείγµα και το ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά. Δοκιµάζουµε αν έχει ψηθεί το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα µαχαίρι: Θα πρέπει να βγει στεγνό και καθαρό, αλλιώς ψήνουµε ακόµα λίγο και ξαναδοκιµάζουµε τρυπώντας σε άλλο σηµείο. Αφήνουµε το γλυκό να κρυώσει και το ξεφορµάρουµε. Αν θέλουµε, πασπαλίζουµε µε λίγη ζάχαρη άχνη.