Κουλούρια με ελαιόλαδο

Κουλούρια με ελαιόλαδο

Τραγανά και εύκολα κουλουράκια με ελαιόλαδο και άρωμα πορτοκαλιού για να κεράσουμε με τον καφέ. Κατάλληλα και για τη νηστεία.

Υλικά

  • 90 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. πορτοκάλι, το χυμό του
  • 1/2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. αλεύρι μαλακό

Κομμάτια: 15, Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 15΄-20΄

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα υγρά, δηλαδή το ελαιόλαδο και το χυμό πορτοκαλιού, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια τα οποία πιέζουμε με τις παλάμες μας ώστε να γίνουν κάπως πλακέ με διάμετρο 4 εκ. περίπου. Τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C-180°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.