Κουλουράκια με κρασί και ελαιόλαδο

Κουλουράκια με κρασί και ελαιόλαδο

Είναι ένα ελαφρύ καθημερινό σνακ που έχει την τιμητική του τις ημέρες νηστείας.

Υλικά

  • 300 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 50 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρέσκος
  • 250 γρ. κρασίλευκό, ξηρό
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 150 γρ. σουσάμι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, γεμάτο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Βάρος: 1.800 γρ., Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 20΄-25΄

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το χέρι τα λάδια, το χυμό και το κρασί. Προσθέτουμε την άχνη ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε ρίχνοντας σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύοντας φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη, την οποία ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και με ένα στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 5 εκ. κόβουμε δίσκους. Τους μεταφέρουμε πάνω σε λαδόκολλα και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.