Μπισκότα σοκολάτας με μαρμελάδα

Μπισκότα σοκολάτας με μαρμελάδα

Γεμιστά μπισκότα που συνδυάζουν σοκολατένια ζύμη και γέμιση από σπιτική μαρμελάδα. Αν δεν έχουμε χρόνο, παίρνουμε μία του εμπορίου.

Υλικά

    Μπισκότα
  • 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. κακάο
  • 3 αυγά
  • 400 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κομμάτια
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    Μαρμελάδα
  • 500 γρ. φράουλες (αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στη μέση, αλλιώς τις αφήνουμε ολόκληρες)
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κατά μήκος στη μέση (προαιρετικά)

Βάρος: 2 κιλά, Προετοιμασία: 1 ώρα, Αναμονή: 2-3 ώρες, Ψήσιμο: 12΄-15΄

Μαρμελάδα
Πλένουμε τις φράουλες, τις αφήνουμε να στεγνώσουν και αφαιρούμε το κοτσάνι. Αν είναι μικρές, τις αφήνουμε ολόκληρες, ενώ αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε στη μέση. Τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και τις ανακατεύουμε απαλά. Τις αφήνουμε για 30-60 λεπτά να μαριναριστούν. Στο διάστημα αυτό θα βγάλουν τους χυμούς τους και η ζάχαρη θα μισολιώσει. Τις αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη βανίλια και τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά, έως ότου δέσει ελαφρώς το σιρόπι. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει.

Μπισκότα
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ (χρησιμοποιούμε το φτερό) ή με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο. Έπειτα την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 3 χλστ. και με ένα κουπ πατ ή με ένα μαχαίρι κόβουμε μπισκότα σε σχήμα της αρεσκείας μας (π.χ. τετράγωνα, στρογγυλά κλπ.). Tα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για 12-15 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν. Tα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Γυρίζουμε τα μισά από τα μπισκότα ανάποδα, απλώνουμε επάνω λίγη μαρμελάδα και κλείνουμε με τα άλλα μισά μπισκότα.