Αμαρέτι

Αμαρέτι

Αρωματικά αφράτα μπισκότα, συνοδεύουν ιδανικά ζεστά και κρύα ροφήματα, το τσάι και τον καφέ.

Υλικά

  • 125 γρ. αμύγδαλα λευκά
  • 4 πικραμύγδαλα (σε μπαχαράδικα) – αν δεν βρούμε, τα παραλείπουμε
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (15-20 γρ.)
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 80 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εσάνς πικραμύγδαλου (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)

Βάρος: 400 γρ., Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 40΄

Αλέθουμε τα αμύγδαλα μαζί με τα πικραμύγδαλα στο μούλτι μέχρι να γίνουν όσο το δυνατόν πιο φίνα σκόνη. Την αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το χέρι. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα, έως ότου γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε μέσα σ’ αυτήν λίγο-λίγο το προηγούμενο μείγμα μαζί με την εσάνς πικραμυγδάλου και ανακατεύουμε απαλά με μία ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ), έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μαλακό μείγμα.

Με ένα κουταλάκι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις αραδιάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα, αφήνοντας μικρή απόσταση ανάμεσά τους, γιατί θα απλώσουν λίγο. Αν θέλουμε να γίνουν πιο όμορφα τα μπισκότα, μπορούμε να τα φτιάξουμε με κορνέ. Βγαίνουν αρκετά, αλλά είναι πολύ μικρά και ελαφριά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180◦C και ψήνουμε τα μπισκότα για 12-14 λεπτά.