Τσίζκεϊκ με βάση carrot cake

Τσίζκεϊκ με βάση carrot cake

Ένα εναλλακτικό τσίζκεϊκ, το οποίο αντί για μπισκότα έχει βάση από carrot cake!

Υλικά

    Βάση
  • 2 αυγά
  • 110 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 150 γρ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 250 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (γεμάτο)
  • 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 75 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα (στο μούλτι)
    Κρέμα
  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά

Μερίδες: 12, Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 45΄, Αναμονή: 2-3 ώρες

Βάση
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου γίνει ένα πολύ αφράτο και λευκό μείγμα. Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.

Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε σταδιακά το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι, ανακατεύοντας παράλληλα απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ). Στο τέλος, προσθέτουμε και τα καρύδια.

Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. πάνω σε αλουμινόχαρτο. Στερεώνουμε το αλουμινόχαρτο, τσαλακώνοντας τις άκρες του γύρω από το τσέρκι, για να γίνει μια βάση, και ακουμπάμε το τσέρκι σε ένα ταψί. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το τυρί με την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος, έως ότου σχηματιστεί μια σφιχτή κρέμα. Μόλις κρυώσει καλά το carrot cake, απλώνουμε επάνω του την κρέμα και βάζουμε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο, να κρυώσει καλά (για 2-3 ώρες), πριν σερβίρουμε.