Μπισκότα μαστίχας

Μπισκότα μαστίχας

Αυτές οι λιχουδιές γίνονται με αλεύρι ολικής άλεσης, το οποίο έχει φυτικές ίνες και μας κρατάει χορτάτους για περισσότερη ώρα.

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό)
  • 130 γρ. ζάχαρη καστανή + επιπλέον για πασπάλισμα
  • 1 αυγό
  • 40 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 6 σταγόνες μαστιχέλαιο ή ¼ κ.γ. τριμμένη μαστίχα

Βάρος: 800 γρ., Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή: 1 ώρα ή 1 νύχτα, Ψήσιμο: 25΄

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Τα ζυμώνουμε καλά με το χέρι έως ότου πετύχουμε μία ομοιογενή ζύμη. Την αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα να ξεκουραστεί, ώστε να σφίξει και να μπορούμε να τη δουλέψουμε πιο εύκολα. Ακόμα καλύτερα είναι να την αφήσουμε όλο το βράδυ. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών. με ένα κουπ πατ διαμέτρου 5 εκ. ή με ένα αναποδογυρισμένο φλιτζανάκι κόβουμε στρογγυλά μπισκότα και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε μια λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.