Δαμάσκηνα γεμιστά με σοκολάτα

Δαμάσκηνα γεμιστά με σοκολάτα

Γι’ αυτό το αριστοκρατικό κέρασμα δεν θα χρειαστείτε πάνω από μισή ώρα.

Υλικά

  • 30 δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσια (μεγάλα και μαλακά)
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά
  • 170 γρ. κουβερτούρα 50%-55% κακάο, λιωμένη σε μπεν-μαρί
  • 80 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου (να είναι μαλακό)
  • 100 γρ. κακάο

Bάρος: 440 γρ., Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή: 1 ώρα

Ζεσταίνουμε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να χλιαρύνει αλλά όχι να κρυώσει εντελώς και να πήξει. Προσθέτουμε έπειτα λίγο-λίγο το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Γεμίζουμε με αυτή την κρέμα τα δαμάσκηνα χρησιμοποιώντας για ευκολία μια σακούλα κορνέ. Τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Έπειτα τα βουτάμε στο κακάο, τα τινάζουμε να πέσει η περίσσεια και τα διατηρούμε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος για μία εβδομάδα περίπου.