Ζεστή μηλόπιτα με σφολιάτα

Ζεστή μηλόπιτα με σφολιάτα

Μια ιδιαίτερα εύκολη συνταγή γιατί γίνεται με έτοιμη σφολιάτα αλλά και πολύ αρωματική, καθώς περιέχει τρία διαφορετικά μπαχαρικά.

Υλικά

  • 1 πακέτο σφολιάτας (περιέχει 2 φύλλα)
  • 5 μήλα
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 250 γρ. νερό
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη(σκούρα)
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κλαράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1/2 κλωναράκι βανίλιας
  • 1 κ.σ. ζάχαρη, λευκή κρυσταλλική για πασπάλισμα

Μερίδες: 12-14 , Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 1 ώρα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, μαζί με το νερό, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη και το βούτυρο. Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα έξι. Μόλις βράσει λοιπόν το μείγμα, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου ώστε να κρατάνε λίγο και να μην διαλύονται. Τα βγάζουμε από το σιρόπι με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 26-27 εκ. φροντίζοντας να καλύπτει και τα τοιχώματα. Κόβουμε όση εξέχει από αυτά. Απλώνουμε από πάνω τα μήλα και τα καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, το οποίο κόβουμε ακριβώς στη διάμετρο της φόρμας. Πιέζουμε την περιφέρεια της πάνω σφολιάτας να κολλήσει με την κάτω. Αλείφουμε την επιφάνεια ελαφρώς με λίγο από το σιρόπι των μήλων και πασπαλίζουμε με τη 1 κ.σ. ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για 1 ώρα.

Tip
Αν θέλουμε περιχύνουμε κάθε κομμάτι που σερβίρουμε με λίγο από το σιρόπι των μήλων και συνοδεύουμε με μία κουταλιά άγλυκη σαντιγί.