Πασχαλινά κουλουράκια με σουσάμι

Πασχαλινά κουλουράκια με σουσάμι

Η ανταμοιβή μετά τη νηστεία είναι αυτά τα πασχαλινά κουλούρια, που γίνονται αφράτα χάρη στο νέο αλεύρι Κέικ Φλάουρ της ΑΛΛΑΤΙΝΗ.

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι Κέικ Φλάουρ ΑΛΛΑΤΙΝΗ
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 130 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 40 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. σουσάμι για επικάλυψη

Βάρος: 900 γρ., Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 1 ώρα, Ψήσιμο: 20΄

Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το σουσάμι) στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα στο ψυγείο. Κατόπιν πλάθουμε κουλουράκια σε σχήμα πλεξούδας και τα ακουμπάμε και από τις δύο πλευρές πάνω στο σουσάμι έτσι ώστε να καλυφθούν καλά. Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και αραδιάζουμε εκεί τα κουλούρια αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν ελαφρώς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 20 λεπτά.