Cookies με κομμάτια σοκολάτας

Cookies με κομμάτια σοκολάτας

Διακριτικά αρώματα καστανής ζάχαρης, ξηρών καρπών και σοκολάτας αναδεικνύουν αυτά τα cookies στα ωραιότερα του χειμώνα. Μια συνταγή με Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ!

Υλικά

  • 150 γρ. βουτυρο αγελάδας, κομμένο σε κύβους
  • 180 γρ. ζάχαρη σκούρα καστανή, κρυσταλλική ή μαλακή
  • 2 αβγά μικρά
  • 220 γρ. Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ξηρούς καρπούς, διάφορους, σπασμένους σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. κουβερτούρα της αρεσκείας μας, τεμαχισμένη σε πολύ μικρά κομμάτια, ή σταγόνες σοκολάτας (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο ή και περισσότερα είδη σοκολάτας)

Βάρος: 900 γρ., Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: 30΄, Ψήσιμο: 12΄-15΄

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, το αλεύρι, τους ξηρούς καρπούς και στο τέλος τη σοκολάτα. Αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί (μισή ώρα στο ψυγείο αρκεί). Κατόπιν την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο 2-3 χλστ. και κόβουμε με κουπ πατ μπισκότα διαμέτρου 4 εκ. Τα μεταφέρουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 12-15 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.