Μπισκότα αμυγδάλου με γλάσο

Μπισκότα αμυγδάλου με γλάσο

Το Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ μάς θυμίζει τα παιδικά καλοκαίρια, όταν για πρωινό είχε σπιτικά μπισκότα και για γλυκό μαστίχα υποβρύχιο.

Υλικά

  • 1½ φλιτζ. τσαγιού Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ ΑΛΛΑΤΙΝΗ
  • 2 λεμόνια (μόνο το ξύσμα)
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 200 γρ. αμύγδαλα λευκά, κοπανισμένα
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κύβους
  • 100 γρ. υποβρύχιο με γεύση μαστίχας

Βάρος: περίπου 800 γρ., Προετοιμασία: 30´, Αναμονή: 30´, Ψήσιμο: περίπου 25´

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το υποβρύχιο) μέχρι να γίνει μια συμπαγής ζύμη. Τη χωρίζουμε στη μέση και πλάθουμε 2 μπαστούνια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο, τυλιγμένα σε μεμβράνη, για 30 λεπτά. Τα κόβουμε σε φέτες, τις οποίες απλώνουμε σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για περίπου 25 λεπτά. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά.

Αφήνουμε το υποβρύχιο μαστίχας σε κατσαρολάκι, πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ρευστοποιηθεί. Παίρνουμε με ένα κουτάλι μικρές ποσότητες και περιχύνουμε με γρήγορες κινήσεις τα μπισκότα σχηματίζοντας γραμμές. Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.